Uutiskuvat ja -videot

Osuitko uutisen äärelle? Otitko kuvan tai videon? Lähetä se heti meille ja kerro mitä tapahtuu ja missä!

Jos alla oleva lomake ei toimi puhelimessasi, lähetä kuva MMS-viestinä numeroon 13456 (0,30 e/viesti). 

Isoissa, kiireellisissä uutistapahtumissa soita toimitukseen 09-1223420 

Kuvien ja videoiden lähetysohjeet ja käyttöehdot

Millaisia kuvia?

Kaipaamme lukijoiltamme ajankohtaisia, dramaattisia tai hauskoja kuvia ja videoita uutistilanteista ja erikseen pyydetyistä teemoista.  EMME JULKAISE tavanomaisia maisema-, perhe-, loma- ja lemmikkikuvia.

Lähetystavat:

1. Tällä nettilomakkeella
voit lähettää kuvia tietokoneeltasi tai niistä älypuhelimista, joista se on mahdollista.  Videotiedoston maksimikoko on 200 MB.

2. Suoraan kännykästä: MMS-viestinä numeroon 13456 Säädä puhelimesi asetuksista lähetettävän kuvan koko mahdollisimman suureksi.

3.  Lähetä kuvan mukana:

- Selostus siitä, mitä kuva esittää
- Milloin ja missä kuva on otettu
- Kuvaajan nimi ja muut  lomakkeella pyydetyt yhteystiedot, että toimitus voi tarvittaessa kysyä lisätietoja uutisesta

Kuvien julkaisu ja palkkiot

Toimitus tarkastaa ja valitsee kaikki netissä ja lehdessä julkaistavat kuvat.

Lähetetyistä kuvista ja videoista ei lähtökohtaisesti makseta julkaisupalkkioita, ellei kyseessä ole lehteen päätyvä hyvä uutiskuva. Näissä tapauksissa toimitus pyytää palkittujen kuvien ottajilta tili- ja verotustiedot kuvan julkaisemisen jälkeen.

Tekijänoikeudet ja muut ehdot

Kuvan/videon lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet lähettämäänsä materiaaliin ja oikeus luovuttaa materiaali Ilta-Sanomille.

Lähettäjä luovuttaa Ilta-Sanomille materiaaliin vapaan ja ajallisesti rajoittamattoman käyttö- ja uudelleenjulkaisuoikeuden nykyisissä ja tulevissa jakelukanavissa ja käyttötarkoituksissa samoin kuin materiaalin edelleenluovutus- ja muunteluoikeuden.

Tekijänoikeudet kuvaan jäävät sen lähettäjälle.

Kuvattavien henkilöiden suostumus

Julkisella paikalla kuvaamiseen tai kuvassa/videossa esiintyvien ihmisten suostumusta ei tarvita, jos kuvaa/videota käytetään uutistarkoituksessa.

Muissa tapauksissa lähettäjällä tulee olla suostumukset kaikilta kuvassa/videossa esiintyviltä tunnistettavilta henkilöiltä siihen, että Ilta-Sanomat voi hyödyntää ja käsitellä materiaalia parhaaksi katsomallaan tavalla (esimerkiksi esittämällä kuvia/videoita www-palvelussa IS.fi ja Ilta-Sanomat -lehdessä).